nieuws

Aftellen Koffie Top 100: nog één week

Café 2644

De spanning stijgt voor de 100 bedrijven die al weten dat ze een plek in de Misset Koffie Top 100 2016 bemachtigd hebben. Volgende week maandag, 12 september, wordt de ranglijst gepresenteerd. Die avond worden ook de winnaars van De Parel van het Jaar, Mooiste Koffievenue en de Publieksprijs bekendgemaakt.

Aftellen Koffie Top 100: nog één week
Ontlading bij De Blonde Pater in Nijmegen bij de bekendmaking.

Wie volgt De Blonde Pater in Nijmegen op als nummer één in de Misset Koffie Top 100? Maandag 12 september rond 21.45 uur wordt die vraag beantwoord en komt een eind aan de spanning voor de 100 bedrijven die in de lijst staan.

De uitreiking is een twee uur durend spektakel in Studio 21 in Hilversum. Tussen het aftellen van 100 naar 1 door, worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Publieksprijs, Parel van het Jaar en de Mooiste Koffievenue. Ook krijgen aanwezigen delen te zien van de Dinnershow die in Studio 21 draait.

De avond wordt gepresenteerd door actrice Petra Kachgelland, verder staan onder meer Nicky Maas van De Blonde Pater op het podium om te vertellen over vorig jaar en geeft Kiona Malinka een presentatie over thee – dat na koffie ook steeds meer aandacht krijgt in de horeca.

250 inschrijvingen

Vanaf januari tot april werden in totaal bijna 250 koffieserverende bedrijven in ons land ingeschreven. Mystery guests bezochten al deze bedrijven.

De 60 hoogste geklasseerde bedrijven die vorig jaar in de Top 100 stonden en weer werden ingeschreven gingen automatisch door naar de tweede ronde, die lijst werd aangevuld tot 120 met de ranglijst van de mystery visit. Ook kenden we vijf wildcards toe aan bedrijven die onverhoopt laag scoorden in de myetsry vivist, maar die we toch een tweede kans wilden bieden.

Die 125 zaken zijn allemaal bezocht door een vakjurylid, waarna de 100 bedrijven in de lijst en hun volgorde bekend waren. De top van de lijst is vervolgens bezocht door de hoofdjury, die de volgorde van die top bepaalde en de winnaar aanwees.

Bekijk hier een impressie van vorig jaar

Reageer op dit artikel