nieuws

Bier stroomt nu onder Brugge via bierpijplijn

Café 1802

In het Belgische Brugge stroomt sinds dit weekend bier onder de straten. Het bier, gebrouwen door brouwerij De Halve Maan, gaat via een ondergrondse bierpijplijn van zo’n 3 kilometer van de brouwerij naar de bottelarij.

Bier stroomt nu onder Brugge via bierpijplijn

Via crowdfunding kon het project worden bekostigd. De biertjes Brugse Zot en Straffe Hendrik worden van de brouwerij in het centrum naar de bottelarij buiten de stad vervoerd.

Midden december werd de eerste spadesteek van de ondergrondse bierleiding gedaan. De leiding werd grotendeels aangelegd aan de hand van gestuurde ondergrondse boringen, waardoor het zo weinig mogelijk impact had op de weggebruikers.

Bierpijplijn

Naast de aanleg van de leidingen, moesten ook bijhorende installaties geplaatst worden voor het reinigen van de ondergrondse buizen en voor de besturing. De totale investering bedroeg meer dan 4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel