nieuws

Bierkenner geeft stoomcursus bierproeven

Café 2559

Hoe proef je bier? Daarover geeft Mike Gerrits, bierkenner en ‘bierverteller’ van ‘Bierproeven.nu’ een stoomcursus tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam die nog tot woensdag 21 september duurt.

Bierkenner geeft stoomcursus bierproeven

‘Je proeft bier in drie stappen’, vertelt Gerrits. De eerste stap is kijken naar het bier. ‘Daarbij let je op de helderheid, de kleur en de schuimkraag.’ De volgende stap is ruiken. ‘Goed walsen, want dan komen de aroma’s vrij.’

Proeven

Als laatste proef je het. ‘Laat het bier je mond rondgaan en in tegenstelling tot bij wijn, slik je het niet door. Dit omdat in bier veel bitters zitten. Die bitters proef je pas aan de achterkant van je tong’, legt Gerrits uit. Wanneer het bier in combinatie met spijs betreft, neem dan een slok bier, vervolgens het gerechtje en spoel na met bier. Dan komen de smaken het beste tot zijn recht, aldus de mannen van Bierproeven.nu. 

Wat is je favoriete speciaalbier en wat eet je erbij? Misset Horeca vroeg het een tiental kenners, liefhebbers en professionals.

Reageer op dit artikel