nieuws

De Pronckheer met Kopstootje op Chef’s (R)Evolution

Café 1404

Distilleerderij de Pronckheer introduceert tijdens Chefs(R)evolution een aantal innovaties. Op de stand van het culinaire magazine Bouillon! op de Boerenmarkt kunnen bezoekers kennis maken met Kopstootjes van speciaalbieren en een aantal geur- en smaaktincturen.

De Pronckheer met Kopstootje op Chef’s (R)Evolution

De distillaten van Kopstootje jenever zijn gemaakt van speciaalbier en worden gedronken bij het zelfde speciaalbier. Hierdoor sluiten volgens De Pronckheer smaak en karakter naadloos op elkaar aan. Met het initiatief moet het Kopstootje van de traditionele Hollandse borrel veranderen in ‘een trendy aperitief’.

Geur- en smaaktincturen

De Pronckheer introduceert op Chefs (R)evolution ook een serie bijzondere tincturen: natuurlijke extracten van distillaten van wildpluk, kruiden, specerijen en bloemknoppen. Tijdens het distilleerproces lossen de geur- en smaakstoffen daarvan op in de alcohol. De verhouding tussen de verschillende kruiden en het alcoholpercentage zorgt voor hoge smaak- en geurconcentraties.

Drie jaar bewaren

Een kleine hoeveelheid van een geur- en smaaktinctuur geeft een gerecht volgens De Pronckheer een magische smaakbeleving. Met behulp van een verstuiver krijgen gerechten een extra geurpalet. De tincturen kunnen gemakkelijk worden toegevoegd met behulp van een pipetje, druppelaar of een verstuiver. De geur- en smaaktincturen van Distilleerderij de Pronckheer blijven zeker 3 jaar goed wanneer ze koel en in het donker worden bewaard.

Chef’s (R)Evolution vindt zondag 18 en maandag 19 september plaats in Zwolle.

Reageer op dit artikel