nieuws

Drikus Semmelink: ‘Er is zoveel over koffie te vertellen’

Café 1494

Semmelink eindigde een paar keer op de vierde plek in de Koffie Top 100. Eigenaar Drikus Semmelink was daar ook dit jaar vanuit gegaan. ‘Ik had de banners al klaar’, vertelt hij lachend. Echter schoof het Lochemse bedrijf een plek op naar nummer drie.

Drikus Semmelink: ‘Er is zoveel over koffie te vertellen’

‘Ik heet Drikus, dus ben heel blij dat het nu drie is geworden.’ Een bezoek aan Semmelink staat gelijk aan een college over koffie. ‘Ik vind het leuk om mijn kennis met de gasten te delen. Niet alleen met de gasten, maar ook met het personeel. Er is zoveel over koffie te vertellen. Niet alleen koffie, ook thee speelt mee.’

Van lungo naar filter

De eerste jaren serveerde Drikus nog lungo als zwarte koffie, vorig jaar was dat voor het eerst filterkoffie. Vol enthousiasme vertelt hij daarover. ‘Het liefst zou ik alleen maar filterkoffie serveren’, zegt Semmelink. ‘Er is veel om te doen of er nu wel of niet een lungo uit een espressomachine gezet kan worden. Die discussie duurt al jaren, maar je hebt een hele grote categorie mensen die dit nog gewoon wil. Al groeit filterkoffie in het oosten wel’, besluit Semmelink.

Reageer op dit artikel