nieuws

Kort geding Den Haag tegen Pokémon Go

Café 2234

De gemeente Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Niantic dat achter het spel Pokémon Go zit. Reden is de overlast die Pokémonjagers in Kijkduin veroorzaken. De horeca lijkt juist wel blij te zijn met Pokémon.

Kort geding Den Haag tegen Pokémon Go

De gemeente stapt naar de rechter omdat pogingen sinds half augustus om contact te leggen met Niantic geen resultaat hebben opgeleverd. Er is geen enkele respons gekomen op oproepen dus rest de gemeente niets anders dan de gang naar de rechtbank te maken, aldus de woordvoerder van wethouder wethouder Boudewijn Revis ((Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte).

Natuurgebied

De gemeente is niet gekant tegen het spel maar wil niet dat mensen rondlopen in het beschermde natuurgebied. Ze wil dat er tussen 23.00 uur en 07.00 uur geen virtuele Pokémonfiguren meer te vangen zijn op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000 gebied mogen helemaal geen virtuele figuren meer opduiken. ‘Mensen hebben natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid maar we hopen ook te voorkomen dat mensen worden verleid door het natuurgebied te lopen’, aldus de zegsman.

Bewoners en ondernemers hebben geklaagd over de overlast die de jagers veroorzaken. Het kort geding dient op 11 oktober.

Aantrekkingskracht

‘Het is goed voor de aantrekkingskracht van Kijkduin’, meldde een woordvoerder van NH Atlantic Den Haag eerder. Het hotel is gelegen aan het strand van Kijkduin. ‘De meeste Pokémonzoekers komen heel doelgericht. Wij zitten niet echt in de loop.  Als we het uitleggen aan de gasten, zien ze de humor er wel van in. Het is vooral een bijzondere situatie.’ Lokale ondernemers springen er op in. Zo verkoopt bijvoorbeeld een cafetaria speciale Pokémon Go-ijsjes en verkoopt een ander Pokémon shirts.

Reageer op dit artikel