nieuws

Nieuwe Hertog Jan-serie: Vatgerijpt op cognac-, bourbon- en portvaten

Café 3942

Hertog Jan brengt een Vatgerijpt-serie op de markt. Het bekroonde Grand Prestige van de brouwerij, rijpt negen maanden in cognac-, bourbon- en portvaten. Grand Prestige is een bier dat zich goed leent voor rijpen. De smaak wordt rijker met de jaren en krijgt het karakter van een portwijn. Nu wordt het bier ook in vaten bewaard en ontwikkelt de smaak zich op basis van houtaroma’s. In februari 2017 biedt de brouwer de mogelijkheid de variaties in rijpingssmaken van de verschillende vaten naast elkaar te proeven.

Nieuwe Hertog Jan-serie: Vatgerijpt op cognac-, bourbon- en portvaten

Bier van hoge kwaliteit op verschillende vaten rijpen op deze schaal gebeurt niet vaak. De brouwers  van Hertog Jan hebben daarom kennis op gedaan in Chicago bij Goose Island. De Amerikaanse brouwer is evenals Hertog Jan, onderdeel van AB Inbev. Al in 1992 presenteerde Goose Island Bourbon County Stout, een imperial stout die is gerijpt in bourbon vaten. Goose Island laat tegenwoordig jaarlijks op meer dan 20.000 vaten bier laten rijpen.

De kennis die Hertog Jan opdeed in de VS resulteerde afgelopen jaar al in de HJA/15-serie. De Vatgerijpt-serie van Hertog Jan heeft inmiddels drie maanden kunnen rijpen. In februari 2017 komt het bier beschikbaar op de markt.

Reageer op dit artikel