nieuws

Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2016: Emma Verkaik

Café 1716

Emma Verkaik van De Koffietafel in Zeist is uitgeroepen tot Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2016. Verkaik hielp het bedrijf door een moeilijke tijd door ongevraagd de taken van de bedrijfsleider over te nemen toen die ermee stopte. ‘Ze is voor ons van onschatbare waarde’, zegt eigenaar Wibe van der Linden.

Parel van het Jaar in de Koffie Top 100 2016: Emma Verkaik

Verkaik neemt nieuwe medewerkers aan, werkt ze in, doet administratie, maakt koffies en heeft oog voor wat er moet gebeuren. Van der Linden moest haar zelf naar huis sturen toen ze kwam werken terwijl ze hoge koorts had.

Verkaik verbindt het team en weet op spontane wijze aan te sturen. Behalve de bijdrage in het team, is ze ook voor gasten onmisbaar en écht het gezicht van De Koffietafel geworden.

‘Als Emma op vakantie is geweest, dan komt ze altijd met koffie terug.’ De eigenaar van het bedrijf in Zeist, nummer 95 in de Koffie Top 100, zegt deze Parel te kunnen aanbevelen voor ieder bedrijf. ‘Als ze klaar is met haar studie, moet ik erg mijn best gaan doen om haar te kunnen houden. Maar ik verzin wel wat.’

Parel van het Jaar

De award voor Parel van het Jaar, dit jaar voor de derde keer uitgereikt, is geen prijs voor een ondernemer, maar voor die medewerker die het verschil weet te maken. De kandidaten voor de titel zijn voorgedragen door hun werkgever. Elk bedrijf in de Top 100 is uitgenodigd een medewerker voorzien van een motivatie te nomineren. Uit de inzendingen is de leukste/beste/ontroerendste/origineelste motivatie gekozen.

Vorig jaar won Brittany van der Does van Hometown in Den Haag.

koffietop100
Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2016…

Reageer op dit artikel