nieuws

Tweede plek in Koffie Top 100 2016 voor Talud9

Café 2225

Talud9 in Utrecht kwam vorig jaar nieuw binnen op plek vier en doet daar dit jaar nog een schepje bovenop. De koffies zijn van torenhoge en constante kwaliteit, goed voor plek twee in de Misset Horeca Koffie Top 100 2016.

Tweede plek in Koffie Top 100 2016 voor Talud9

Eigenaar Wouter Verwer is een fijne gastheer: op een prettige manier nonchalant en amicaal met gasten, zonder dat het slordig of achteloos overkomt. Hij weet wat hij doet en wat hij serveert. Zijn koffies zijn van torenhoge kwaliteit. Vorig jaar stond Talud op de vierde plek in de ranglijst én pakte de award voor Mooiste Koffievenue.

De hoofdjury prijst Verwer om zijn ondernemerschap. ‘Hij is consistent, maakt duidelijk keuzes, staat open voor kritiek en is ‘volwassen’ genoeg om zijn barista Django Alvarez de koffie te laten bereiden.’

Long black

Alvarez zet de hoofdjury als eerste een long black voor van Panama Birdsong van Boot, gewassen Catuai caturra typica pache van Finca Hartmann in de regio Volcan. De smaak is heel floraal en gebalanceerd, met lichte tonen van bittere chocolade.

Als espresso bereid is de Panamese boon meer uitgesproken. ‘Dit is een heel goede espresso’, concludeert de hoofdjury tevreden. Het mondgevoel is vol en romig, de smaak fris, crispy en met een fijne aciditeit. Daarnaast tintelt de koffie letterlijk op de tong – zeer aangenaam. In die smaak tonen van komkommer en sinaasappelbloesem.

Dikwandig glas

De presentatie is fraai. Alvarez zet de espresso’s in kleine dikwandige glaasjes en serveert die met een stukje brownie in een zwart kommetje met oor.

Cappuccino bereidt Alvarez met gewassen Java, van Jampit Estate. De smaak is heel mooi: peper, cacao en chocola komen mooi door de melk. De verhouding is veel beter dan vorig jaar, toen Talud9 het commentaar van de jury kreeg te grote koppen te gebruiken voor de cappuccino. Nu hebben de koppen de juiste inhoud van 180 ml en is er balans tussen body en zoetheid.

koffietop100
Bekijk hier de complete ranglijst van de Koffie Top 100 2016…

Reageer op dit artikel