Bird Brewery Amsterdam van start dankzij crowdfunding

Bird Brewery Amsterdam van start dankzij crowdfunding

De Amsterdamse brouwerij Bird Brewery sluit haar crowdfunding-proces met groot succes af. Door de steun van 147 funders wist het €5135 op te halen, ruim tweemaal zoveel als het beoogde doel.

De oprichters van de Bird Brewery gebruiken de opbrengst van hun crowdfunding-actie om hun eerste bier, De Rumoerige Roodborst, op de markt te brengen. Het bier zit ondertussen in de vaten en zal 16 januari worden gebotteld. Het bedrag is dubbel zoveel als waar rekening mee werd gehouden. Het benodigde geld was al binnen tien dagen binnen.

147 personen doneren

‘We kijken terug op een fantastische actie en zijn ongelooflijk blij met het uiteindelijke resultaat’, vertelt mede-oprichter Ralph van Bemmel. ‘Natuurlijk is 5.135 euro een flink bedrag, maar ik vind het vooral prachtig om te zien dat 147 mensen bereid zijn om daadwerkelijk hun geld te steken in het opzetten van onze nieuwe brouwerij. Dit geeft ons veel vertrouwen in de toekomst.’

Sneller stappen zetten

Ook Bart Baeschnitt, mede-oprichter, is zeer tevreden met de opbrengst. ‘Doordat we ruim tweemaal zoveel hebben opgehaald als vooraf verwacht, kunnen we sneller stappen zetten. Opslag, distributie en dergelijke zaken zijn intussen goed geregeld en we hebben contact met verschillende horecazaken en bierwinkels. We verwachten daarom onze eerste batch snel op de markt te kunnen brengen.’

Rumoerige Roodborst in de horeca

De Rumoerige Roodborst zal vanaf eind januari in verschillende horecazaken en bierwinkels te vinden zijn. Via de website en facebook van Bird Brewery worden de fans op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen.