Café Van de Buurt brouwt eerste 'volle blonde'

Café Van de Buurt brouwt eerste 'volle blonde'

Café-restaurant 'Van de Buurt' in Amsterdam-West brouwt sinds kort haar eigen bier. De eerste 1000 liter heeft de afgelopen weken in een grote tank gelagerd om de juiste smaak en helderheid te krijgen. Het eerste bier dat ondernemer Jorit Leijting brouwt heet 'Blond premium session ale.'

‘Een volle blonde met een fruitige neus en diepgoud van kleur. Het bier is door haar zacht bittere hop en frisse citrustonen perfect in balans. Een uniek bier voor elk moment,’ zegt ondernemer Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt.

Zijn eigen brouwerij heeft hij de naam VaNNeven gegeven. De eerste 1000 liter bier heeft de afgelopen weken in een grote tank gelagerd om de juiste smaak en helderheid te krijgen.

Leijting heeft inmiddels de smaak te pakken en is al bezig met zijn tweede en zelfs derde speciaalbier. Café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West zal alle speciaalbieren van de tap gaan verkopen. Overige horecazaken hebben inmiddels al interesse getoond in het bier, dus de bieren zullen ook spoedig elders te vinden zijn zowel van de tap als op fles.

Van de Buurt is een café restaurant waarbij je in een huiselijke en ontspannen sfeer kan genieten van een ontbijt, lunch, borrel en diner waarbij het woord ‘lokaal' centraal staat.