Coffeelab van Jeroen Veldkamp gaat koffie op tankstations verzorgen

Coffeelab van Jeroen Veldkamp gaat koffie op tankstations verzorgen

Het Eindhovense koffiebedrijf Coffeelab, van barista annex koffieidioot Jeroen Veldkamp, Jan-Willem van der Aa en Rob Bongers, is een samenwerking aangegaan met tankstationuitbater De Haan. Coffeelab gaat in tankstations de koffie verzorgen.

De eerste koffiekiosk van Coffeelab in een tankstation opent volgende week in Dordrecht. Coffeelab is ingehuurd om hun expertise en de koffie te leveren, ook is het Eindhovense koffiebedrijf verantwoordelijk voor de kwaliteit van de koffie.

‘De Haan wil echt goede koffie in hun stations’, zegt Veldkamp over de deal. ‘En ze zijn bereid te investeren.’ Hardware en personeel zijn van De Haan, Coffeelab verzorgt de trainingen. ‘We zijn ook betrokken bij het aannemen van personeel. En daar zitten gecertificeerde barista’s tussen.’

Lattiz en on demand molen

Die volleerde barista’s kunnen de melk opschuimen met de LaMarzocco, voor anderen staat er een Lattiz melkschuimmachine. Voor de molens is wel gekozen voor on demand molens, zodat de parameters meer gelijk zijn.

‘De mensen achter de counter moeten ook broodjes smeren en olijven verkopen. Ze moeten hun aandacht dus kunnen verdelen, dan helpen een on demand molen en een lattiz, ik sta echt achter het gebruik van deze apparaten hier.

Service

Ook over de inrichting van de koffiecounter heeft Veldkamp meegedacht. ‘Het idee is dat we hier dezelfde service verlenen als in Coffeelab.’

Naast halfautomaat staat er een volautomaat voor zelfbediening, maar dan wel met bonen van Coffeelab. ‘Het gaat om keuze bieden. Een deel van de gasten wil een snelle kop om mee te nemen, maar De Haan voorziet een verandering in hoe we omgaan met tankstations.’

Elektrische auto's

Aan de ene kant heeft dat volgens Veldkamp te maken met de sterke toename van elektrische auto’s: laden kost een halfuur, een tank benzine volgooien drie minuten. Die wachttijd kan gevuld op het station.

Want aan de andere kant wil De Haan graag een plek bieden die meer is dan een tankstation. In de drie locaties die nu worden omgebouwd komen ook werkplekken, en er zijn luxe artikelen te koop als bonbons, verse olijven en geschenkverpakkingen.

130 vestigingen

Dordrecht is de eerste vestiging, binnenkort volgen ook Eindhoven en Velsen-Noord. De Haan heeft 130 vestigingen, Veldkamp wil niet filosoferen over hoe het zou zijn op allemaal aanwezig te zijn. ‘We beginnen met drie, de rest is toekomstmuziek.’

‘Bij Coffeelab staan we altijd open voor experimenten. Als we op deze manier kunnen bijdragen aan een verandering in de petrolmarkt, en kunnen helpen om gasten ook in de ruimte tussen thuis en werk van echt goede koffie te voorzien, dan ben ik daar trots op.

Bekijk hier de vlog van Veldkamp waarin hij de samenwerking aankondigt.

foodvisie

Kijk voor meer foodtrends op Foodvisie.nl