Koffiebar 30ML gaat samenwerking aan met Juice Brothers

Koffiebar 30ML gaat samenwerking aan met Juice Brothers

De Utrechtse koffiebar 30ML gaat de samenwerking aan met de Amsterdamse cold pressed slow juices van Juice Brothers. In Amsterdam gaat 30ML in een van de twee vestigingen de koffie verzorgen, in de twee Utrechtse bedrijven komen de Amsterdamse sappen op de kaart.

‘We willen juices en goede koffie meer in de markt zetten’, zegt 30ML eigenaar Frans Kooijman. Hij zoekt voor in de winkel van Juice Brothers aan de Amsterdamse Van Woustraat barista’s.

‘Juice Brothers wilde al wat langer iets met koffie, maar alleen als dat supergoede koffie zou zijn. Met een Synesso, met een Anfim, met goede barista’s. Je ziet zoveel zaken koffie proberen, maar het net niet goed doen.’

Dat koffiedeel gaat 30ML voor zijn rekening nemen. ‘Het is de bedoeling dat meer vestigingen koffie gaan doen, dus er is voor ons werk aan de winkel.’ Juice Brothers heeft vier vestigingen, drie in Amsterdam en een in Amstelveen.

30ML van Frans en Wendy Kooijman opende in 2013 en staat op plek 1o in de Misset Horeca Koffie Top 100.

In de tweede Utrechtse zaak van Kooijman, saladbar Crop, komen de cold pressed slow juices van Juice Brothers op de kaart. ‘Dat past heel goed. We hadden eerst enkel een sapcentrifuge, maar cold pressed slowjuice is echt heel wat anders.’