Reuzenrad op Pier Scheveningen  

Reuzenrad op Pier Scheveningen  

De Pier in Scheveningen heeft na een uitgebreide procedure groen licht gekregen van de gemeente Den Haag voor de realisatie van een reuzenrad met horeca van veertig meter hoog. Ook komt er mogelijk een klein hotel.

Het reuzenrad komt op het eiland ten noorden van De Pier te staan en opent naar verwachting aanstaande zomer zijn deuren voor het publiek. Het rad wordt ruim 40 meter hoog en zal 30 gondels tellen.

Het reuzenrad op De Pier wordt gerealiseerd door Skyview Attractions. In de gesloten gondels, voorzien van comfortabele zitjes met tafeltjes en airco, kan naast het uitzicht worden genoten van een hapje en een drankje. Tegelijkertijd kunnen er vijf gondels worden in- en uitgelaten. Een rondje in het rad zal gemiddeld twee minuten duren. Een rit duurt ongeveer twintig minuten.

Dat meldt VolkerWessels. VolkerWessels-dochter KondorWessels Vastgoed en DanZep kochten de eerder gefailleerde Pier in oktober 2014. Zomer 2015 ging de vernieuwde Pier open met nieuwe horecaconcepten.

Het Haagse stadsbestuur is, net als De Pier, van mening dat het reuzenrad een originele vernieuwing is die de attractiviteit van Scheveningen-Bad aanzienlijk gaat versterken.

Verder loopt de vergunningsaanvraag nog voor de realisatie van dertien hotelkamers op De Pier. Deze ‘rooms with a view’ komen dan op zowel het Zuidereiland als het Toreneiland.

Bekijk hier beelden van de vernieuwde Pier.