nieuws

Crowdfunding gestart voor Stadsbrouwerij en -café Den Bosch

Café 3362

Een stadsbrouwerij in Den Bosch, met eetcafé. Dat is het ideaal van Erwin de Wit en Aafje Gommers. Om dat doel te realiseren wordt een beroep op crowdfunding. Via een campagne wil het duo minimaal 80.000 euro ophalen.

Crowdfunding gestart voor Stadsbrouwerij en -café Den Bosch

Erwin de Wit en Aafje Gommers waren tot 1992 de eigenaren van het eerste biercafé in Den Bosch, Café Anders. Toen zij dit achter hen lieten stortte Erwin zich op de verkoop bij Grolsch en werd Aafje culinair schrijfster van recepten met bier. Nu, 24 jaar later, willen ze een Bossche stadsbrouwerij met eetcafé in één locatie opzetten: de Bossche Stadsbrouwerij- en café Jongens van De Wit. Daarvoor gaan ze terug naar de basis en brouwen en serveren 9 bieren in eigen huis. Dezen zullen niet alleen ter plekke gedronken kunnen worden, maar ook lokaal en regionaal worden verkocht op fles of in blik en voor de horeca ook op fust.

Keuken en locatie

De keuken zal ambachtelijk georiënteerd zijn. ‘Betaalbare oud-Hollandsche gerechten’. Het brood wordt elke ochtend vers gebakken en de boerse taarten komen uit eigen bakkerij. Naast bier, is Bossche Stadsbrouwerij Jongens van De Wit een Stadscafé, waar je ook terecht kunt voor een kopje koffie, lunch, diner, mooie wijnen en alle overige dranken. Jongens van De Wit opent in de ‘sheds’, een voormalige goederenloods in het Paleiskwartier in Den Bosch, aan de westkant van het Centraal Station.

20 procent rendement

Al die kennis is vervat in het businessplan van Bossche Stadsbrouwerij Jongens van De Wit. Het huurcontract is getekend, de verbouwing is van start. Onze opening is gepland eind november 2016. Een groot deel van de benodigde investeringen is al binnen, maar voor het overige deel starten De Wit en Gommers een crowdfundingsactie voor onder meer biertanks boven de bar, koelingen onder de bar, een centraal koelsysteem en keukenapparatuur. Investeerders wordt een totaalrendement van 20% geboden en na vijf jaar is het bedrag en rente in z’n haar geheel terugbetaald in 4 gelijke betalingen.

Meer informatie over de crowdfundingactie is hier te vinden.

 

Reageer op dit artikel