nieuws

‘Heineken verwikkeld in Brits kroeggevecht’

Café 2949

Bierbrouwer Heineken zou zijn vizier hebben gericht op de pubs van Punch Taverns. Volgens nieuwszender Sky is de Nederlandse brouwer verwikkeld in een overnamestrijd met een van de oprichters van het bedrijf, dat behoort tot de grootste uitbaters van dranklokalen in Groot-Brittannië.

‘Heineken verwikkeld in Brits kroeggevecht’

Heineken is al eigenaar van circa 1100 Britse kroegen, terwijl Punch ruim 3300 pubs telt. Een overname van die kroegen door Heineken zou mogelijk op bezwaar kunnen stuiten van de Britse concurrentiewaakhond.

Punch

Punch maakte onlangs bekend dat het voor het eerst sinds 2013 weer zwarte cijfers schrijft. Via een desinvesteringsprogramma moet de enorme schuldenlast van de kroeguitbater worden verkleind. Nadat het nieuws naar buiten was gekomen, maakte het aandeel Punch op de beurs in Londen een koerssprong van ruim 30 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels