Taco van der Bijl verkoopt Sjinkerij de Bobbel

Taco van der Bijl verkoopt Sjinkerij de Bobbel

Taco van der Bijl stopt op 15 februari met Sjinkerij de Bobbel in Maastricht. Zijn café werd in 2012 uitgeroepen tot de nummer 1 in de Café Top 100.

‘Ik sta tot 15 februari aan het roer van De Bobbel. Ik heb het verkocht aan Heineken,’ zegt Taco van der Bijl tegen Misset Horeca. Er zijn nieuwe exploitanten, maar die naam wil Van der Bijl niet onthullen. ‘Dat is niet aan mij’, zegt hij. Woordvoerder van Heineken, Josephine Bertrams, zegt zo snel mogelijk te reageren op de vraag wie De Bobbel gaat overnemen van Taco. 

Nieuw horecabedrijf

Van der Bijl blijft actief in de horeca. Hij is bezig met de ontwikkeling van een nieuw horecabedrijf in Maastricht. Maar neemt tot eind maart een rustperiode. ‘Daarna ga ik met het nieuwe concept verder. Een locatie heb ik nog niet.’ De huisborrels van De Bobbel zijn buiten de verkoop gehouden. ‘Deze staan op mijn naam en ik ga ze op een andere manier vermarkten. Hoe precies, dat weet ik nog niet. Daar ga ik goed naar kijken.’

Pandeigenaar van het café aan de Wolfstraat in Maastricht is Elizen Vastgoed. ‘Zij hebben het in 2006 gekocht.’ Elizen is onder meer ook eigenaar van het pand van Café Olivier in Utrecht.

De huisborrels

De Bobbel maakt al jaren een aantal huisborrels zelf. De drankjes- met brandewijn als basis – zijn verkrijgbaar in diverse smaken. Zo is er een Bitter Bobbelke, een zoete Schieveleer en een kruidige Geleujetige. De vierde is Grampeer’s Gouweke.  Ook is er een BobbelLemon. Het Bitter Bobbelke gecombineerd met bitter lemon.

Naschrift:
Op 2 februari laat Heineken weten dat Roger Hees de nieuwe bedrijfsleider van De Bobbel wordt. Chris Dodemont en Armand Stiens zullen gaan acteren als back-up.