nieuws

FNV Spoor wil dat NS afziet van verkoop horeca

Café

FNV Spoor wil dat NS afziet van de verkoop van zijn horeca- en winkelactiviteiten en de regionale vervoerder QBuzz. Zo niet dan beraadt de vakbond zich op mogelijke acties. Dat schrijft bestuurder Andries van den Berg dinsdag in een open brief aan Roger van Boxtel, de topman van het spoorbedrijf.

FNV Spoor wil dat NS afziet van verkoop horeca

NS kondigde begin deze maand aan dat zij stopt met de exploitatie van de meeste stationswinkels. Ook busbedrijf Qbuzz gaat in de etalage. Het spoorbedrijf wil zich, mede op aandringen van de overheid als enige aandeelhouder, volledig richten op verbetering van het spoorvervoer.

Maar volgens FNV wordt het bedrijf daar eerder zwakker van dan sterker. ‘Wij roepen u op om dit krimpplan van tafel te halen’, schrijft Van den Berg. ‘Ontwikkel een eigen visie op de toekomst, en laat die niet door aandeelhouder en politiek bepalen.’

De winkelactiviteiten worden volgens FNV gewaardeerd door de klanten en leveren ‘een behoorlijke bijdrage’ aan de omzet en winst van NS. Ook QBuzz is volgens de vakbond een succesvol bedrijf dat NS beter binnenboord kan houden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels