nieuws

Horecamedewerkers snel weer aan het werk na faillissement

Café

Een op de drie werknemers die door een faillissement hun baan verliezen zit twee jaar later nog thuis. Dit geldt met name voor werknemers in de financiële dienstverlening. Horecamedewerkers vinden daarentegen relatief snel een nieuwe baan. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Horecamedewerkers snel weer aan het werk na faillissement

In 2013 raakten 68.000 mensen werkloos door faillissementsontslag. Twee derde had in de loop van vorig jaar weer een baan, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. De helft van de ontslagen werknemers kon binnen een halfjaar al aan de bak.  Vooral horecamedewerkers en werknemers in de informatie- en communicatiebranche vonden snel elders emplooi. Mensen die in de financiële dienstverlening, verhuur en handel van onroerend goed werkten, kwamen het moeilijkst weer aan werk.

Mannen eerder aan de slag

Van de 68.000 mensen die in 2013 hun baan zagen verdwijnen, werkten de meesten in de handel en de bouw. Ook in de zorg werden dat jaar veel mensen werkloos. Bij de ontslagen ging het meer om mannen (60 procent) dan om vrouwen (40 procent). De vrouwen die hun baan verloren vonden in doorsnee minder snel weer werk dan mannelijke lotgenoten. Een kwart van de ontslagen viel onder mensen jonger dan 30 jaar. Gemiddeld genomen gold: hoe ouder de werknemer, hoe langer het duurde voor er weer werk werd gevonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels