nieuws

Bols aan de slag met Passoã

Café 0

Lucas Bols praat met het internationale drankenconcern Rémy Cointreau over de mogelijkheden tot samenwerking rond diens likeurmerk Passoã. Dat maakte de beursgenoteerde jenever- en likeurmaker donderdag bekend.

Bols aan de slag met Passoã

Rémy Cointreau brengt bij succesvolle afronding van de gesprekken alle activiteiten en merkrechten rond Passoã in. Bols levert werkkapitaal en ‘kennis van de likeur- en cocktailsector’, aldus het bedrijf. Bols krijgt de financiële en operationele zeggenschap over de joint venture. De transactie wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

‘Onmisbaar ingrediënt’

Bols noemt Passoã in een toelichting een ‘onmisbaar ingrediënt’ in verschillende cocktails, dat bovendien wereldwijd wordt gebruikt. Daarmee is het volgens het bedrijf een goede aanvulling op de merken die Bols zelf al internationaal verkoopt.

39 likeuren

Bols maakt naast onder meer jenever, gin en wodka 39 verschillende likeuren, waarmee het buiten de Verenigde Staten marktleider is. Die drankjes worden zowel aan de cocktailindustrie als aan consumenten verkocht.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels