nieuws

Amerikaanse en Europsese koffieorganisaties samen verder als SCA

Café 1055

De Specialty Coffee Association of America (SCAA) en de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) zijn per 1 januari gefuseerd en gaan samen verder als Specialty Coffee Association (SCA). Er was al verregaande samenwerking, nu zijn de twee daadwerkelijk samengevoegd tot één wereldwijde organisatie.

Amerikaanse en Europsese koffieorganisaties samen verder als SCA

De twee grootste pijlers van de SCA zijn gelijk aan die van SCAA en SCAE: certificering van barista’s en het organiseren van koffiewedstrijden. De voorrondes daarvan worden door de landenafdelingen verzorgd,de wereldwijde organisatie is verantwoordelijk voor de wereldfinales.

De SCAA is opgericht in 1982, de Europese evenknie SCAE in 1998. Afgelopen jaar stemde de meerderheid van de leden van beide organisaties voor de fusie.

Reageer op dit artikel