nieuws

Contactloos betalen rukt verder op

Café 1520

Contactloos betalen wordt steeds meer de norm. Bij twee derde van alle betaalautomaten in Nederland kan inmiddels worden betaald door de bankpas of smartphone tegen het betaalapparaat aan te houden. Ruim 19 miljoen betaalpassen en smartphones zijn daarvoor geschikt. Dat meldde Betaalvereniging Nederland woensdag.

Contactloos betalen rukt verder op

Van alle pintransacties was in december 23,5 procent contactloos. Het aantal contactloze betalingen is het afgelopen jaar bijna vervijfvoudigd tot 630 miljoen. In totaal werd er bijna 3,6 miljard keer elektronisch betaald, voor in totaal ruim 97 miljard euro.

Leestip: Rekening café of restaurant betalen via WhatsApp

Mobiel betalen

Afgelopen jaar was ook het jaar dat mobiel betalen met iDEAL bij onlineshoppen definitief is doorgebroken. In heel 2016 zijn er 282,6 miljoen iDEAL-betalingen verricht, voor 23,7 miljard euro. Daarvan waren er bijna vier op de tien met de smartphone of een ander mobiel apparaat.

In de horeca

Volgens John Kolthof van CCV Holland, marktleider op het gebied van elektronisch betaalverkeer, gaan we steeds meer contactloos betalen in de horeca.

Leestip: Contactloos betalen komt naar de horeca

Leestip:Pinnen wint van contant betalen

Reageer op dit artikel