nieuws

Derde editie Dutch Beer Challenge op 22 maart in Rotterdam

Café 1493

De derde editie van de Dutch Beer Challenge vindt woensdag 22 maart plaats in Rotterdam. Alle ruim 425 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders worden uitgenodigd om met één of meer bieren deel te nemen aan de bierwedstrijd.

Derde editie Dutch Beer Challenge op 22 maart in Rotterdam

De Dutch Beer Challenge wordt gehouden in het debatcentrum Arminius in Rotterdam. Dan wordt bekend welk bier de opvolger wordt van Jopen Mooie Nel, het Beste Bier van Nederland in 2015, en Bruut van Gajes, het Beste Bier van Nederland in 2016? De inschrijving gaat maandag 23 januari 2017 van start.

Groeiend aantal deelnemers

Tijdens de laatste editie van de Dutch Beer Challenge, in 2016, deden er 239 Nederlandse bieren mee in de competitie, en werden 20 gouden, 19 zilveren en 22 bronzen medailles uitgreikt. Voor de derde editie in 2017 rekent de organisatie op een groei van het aantal ingezonden bieren.

Jury: internationale kenners

De jury bestaat uit zowel Nederlandse, onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters, als internationale specialisten. Zij proeven blind in vijf verschillende bier-hoofdcategorieën met 21 subcategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar, blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Prijsuitreiking op 5 april

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens een receptie op woensdag 5 april 2017 in Rotterdam. Aansluitend zal het derde bierdiner in de havenstad plaatsvinden. Op 11 mei 2017 wordt tijdens de opening van de zesde Week van het Nederlandse Bier, bekendgemaakt welk bier verkozen is tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2017’, en onderscheiden wordt met de Mitra-Award.

 

Reageer op dit artikel