nieuws

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

Café 1647

Bierbrouwer Grolsch heeft de inschrijving voor het Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds 2017 opengesteld. Initiatieven die bijdragen aan de sociale en economische groei in de regio Twente en de Achterhoek kunnen zich tot en met 31 maart 2017 aanmelden. Ondernemerschap, innovatie, duurzaamheid, karakter en meesterschap zijn de criteria waarop de initiatieven worden beoordeeld.

Inschrijving Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds geopend

Dertig initiatieven hebben het afgelopen jaar een aanvraag ingediend, waarvan er vijf zijn gehonoreerd; Enschede Textielstad met ‘Meer aandacht voor ambacht’, de Stichting TETEM Kunstruimte met ‘Makers van het Festival Twente’, ROC van Twente met ‘Meester gezel kleermaker’, de RKBS Paus Joannes/Marcellinus met ‘The Leader in me school’ en de Stichting Studiegroep Metselen met ‘Project gastlessen metselen’. Allemaal projecten waarbij vakmanschap en meesterschap een rode draad vormen.

Leestip: dossier Grolsch

Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds

In 2015 heeft Grolsch ter gelegenheid van het 400-jarige jubileum het ‘Grolsch Vakmanschap is Meesterschap Fonds’ in het leven geroepen. Dit fonds heeft als doel om ‘vakmanschap’ en ‘meesterschap’, in de breedste zin van het woord, te ondersteunen in de regio Twente en de Achterhoek, de bakermat van de brouwerij.

Ondernemerschap en innovatie

Jaarlijks wordt een financiële bijdrage geleverd aan initiatieven ter bevordering van sociale en economische groei in de regio. Grolsch hecht daarbij groot belang aan enerzijds karakter en ondernemerschap, en anderzijds aan innovatie en duurzaamheid wat samenkomt in meesterschap.

Leestip: Grolsch en Zwarte Cross  verstrekken renteloze kredieten

Projecten indien

Meer informatie over het fonds, de criteria, de beoordelingsprocedure en de inschrijving is  hier te vinden. Projecten kunnen tot en met 31 maart 2017 worden ingediend. De gehonoreerde projecten worden tijdens de Grolsch Vakmanschap is Meesterschap-avond op 16 mei, bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel