nieuws

Inschrijvingen Café Top 100 geopend

Café 2662

De inschrijvingen voor de Café Top 100 2017 zijn weer geopend. Cafés die minimaal twee jaar onder de huidige eigenaar bestaan, rond de 50 procent van hun omzet uit drank halen, minimaal 5 dagen in de week open zijn én waar je rond 18.00 uur aan de bar terecht kunt voor een drankje, kunnen zich inschrijven voor de 24e editie van de verkiezing.

Inschrijvingen Café Top 100 geopend

Voor het 24e jaar op rij organiseert Misset Horeca de Café Top 100. Alle cafébedrijven kunnen zich -mits ze aan de criteria voldoen- inschrijven voor de verkiezing. Naast een kans op een plek in de lijst krijgen deelnemers aan het traject ook uitgebreide terugkoppeling in de vorm van rapportages, over hun prestaties. Hiermee kunnen ze aan de slag en zien ze wat de sterke punten van hun bedrijf zijn en waar er ruimte voor verbetering is.

Inschrijven kan hier en is mogelijk tot en met 1 april 2017.

Hoe werkt de Café Top 100:

Ronde 1 | Mystery visits

Deelnemende cafés kunnen van april tot en met juni kun een mystery visit verwachten, dit is een onaangekondigd en anoniem bezoek. De mystery visitors letten op tientallen facetten tijdens hun bezoek; uiteenlopend van stopkracht, hygiëne, begroeting en uitserveren, tot de toiletten, afruimen en de kwaliteit van de producten. De 125 best scorende bedrijven gaan door naar ronde 2. Alle deelnemers krijgen na ronde 1 bericht of ze wel of niet door zijn.

Ronde 2 | Vakjurybezoek

In ronde 2 wordt de top-125 opnieuw bezocht, dit keer door een vakjury. Ook dit bezoek zal onaangekondigd plaatsvinden en is tussen juli en september te verwachten. Deze bezoeken worden uitgevoerd door vakjuryleden. Dit zijn mensen die de afgelopen jaren en decennia hun sporen in de branche verdiend hebben. Zij letten op veelal dezelfde dingen als de mystery vistiors, maar bekijken en beoordelen het door het oog  van de professional. Op basis van de behaalde resultaten uit ronde 2, wordt de top-100 samengesteld. Alle 125 deelnemers krijgen na ronde 2 bericht of ze wel of niet tot de top-100 behoren. Wie door is krijgt tevens een uitnodiging voor het evenement op maandag 6 november 2017.

Ronde 3 | Hoofdjurybezoek

Als de top-100 bekend is (intern) wordt de top-5 nogmaals bezocht. Ditmaal door de hoofdjury. Dit is een aangekondigd bezoek van een uur waarin met de ondernemer dieper wordt ingegaan op de bedrijfsvoering en waarbij ook een kijkje voor en achter de schermen genomen wordt.

De bekendmaking van de Misset Horeca Café Top 100 is op maandag 6 november aanstaande. Alle bedrijven die in de top-100 zijn beland ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Reageer op dit artikel