nieuws

Lancering bier met chocoladesmaak: Tony’s Chocolate Milkstout

Café 2962

Tony’s Chocolate Milkstout, het bier dat tot stand kwam door de samenwerking tussen Tony’s Chocolonely samen met brouwerij De Prael in Amsterdam, is sinds begin dit jaar als ‘Bier van het Moment’ van de tap bij verschillende horecazaken in Nederland verkrijgbaar.

Lancering bier met chocoladesmaak: Tony’s Chocolate Milkstout
Brouwerij De Prael roept Tony’s Chocolate Milk Stout flesjes terug

Een romige, chocolademelk stout gemaakt met Tony’s traceerbare cacaopoeder, van cacaobonen die direct zijn ingekocht bij hun partner-coöperaties in Ghana en Ivoorkust. De flesjes zijn sinds januari 2017 te koop bij Bier & Co, Gall & Gall, Mitra, een aantal Albert Heijn-winkels, zelfstandige slijterijen in de Tony’s Store en bij De Prael.

Bier van het Moment

Met Bier van het Moment biedt leverancier Bier & Co elk kwartaal keuze uit vijf passende en verrassende bieren om de wisselkraan mee te vullen.

Tony’s Chocolate Stout

Eind 2016 lanceerde Tony’s Chocolonely samen met brouwerij De Prael Tony’s Chocolate Stout. Het bier is tijdelijk verkrijgbaar in 20 liter-fusten en in flesjes van 25 cl.

Brouwerij De Prael

Brouwerij de Prael is opgericht om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met de passie voor het brouwen van bier. Een logische partner voor Tony’s Chocolonely, die als sociale onderneming voor meer staat dan alleen chocolade. Zij hebben als missie om samen 100 procent slaafvrij de norm in chocolade te maken.

Anti-kater pils

Eind vorig jaar lanceerde brouwerij De Prael een pils waarbij volgens de brouwer de kans op een kater aanzienlijk kleiner wordt. De Prael brouwde de anti-kater pils op verzoek van televisieprogramma Galileo.

Leestip: Anti-kater pils van brouwerij De Prael

Innovation Award

Recent werd het bitterblonde Hemelswater: Code Blond bier van Hemelswater uit Amsterdam, in opdracht gebrouwen door Brouwerij De Prael, de overall winnaar van de Horecava RAI Amsterdam Innovation Award 2017.

Leestip: Hemelswater wint Horecava Innovation Award

Lees meer over brouwerij De Prael in het nummer van Misset Horeca dat op vrijdag 3 februari verschijnt.

Reageer op dit artikel