nieuws

Nieuwjaarsdiner voor daklozen bij café In de Waag Amsterdam

Café 998

Bij het Amsterdamse restaurant-café In de Waag vindt zondag 15 januari 2017 een geheel verzorgd Nieuwjaarsdiner voor de daklozen uit de hoofdstad plaats. Er wordt gerekend op zo’n 100 daklozen die even als vorig jaar door burgemeester Eberhard van der Laan verwelkomd zullen worden.

Nieuwjaarsdiner voor daklozen bij café In de Waag Amsterdam

Een beetje extra aandacht voor de medemens en dan in t bijzonder voor de daklozen van Amsterdam. Dat is de gedachte waarmee restaurant-café In de Waag, aan de Nieuwmarkt, samen met initiator Paul Willemsen het diner organiseert. Het diner vindt voor de 19e keer plaats en al weer voor de 10e maal bij In de Waag.

‘Geweldige avond bezorgen’

Het compleet verzorgde driegangenmenu, inclusief drankjes, worden door het restaurant aangeboden aan de daklozen met behulp van enkele vaste leveranciers. Naast de hulp van enkele vaste leveranciers is er hulp van het team van de Waag en enkele trouwe vrijwilligers. ‘Het is altijd een fantastische avond, elk jaar kijken we er weer naar uit. Er wordt gegeten, gedronken, gezongen en gedanst. De glimlachen op de gezichten zijn echt onvergetelijk. Dat is natuurlijk waar je het voor doet; mensen die normaal niet binnenkomen een geweldige avond bezorgen’, aldus In de Waag.

Het Nieuwjaarsdiner begint om 17.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Reageer op dit artikel