nieuws

Philip van der Sar wint Beste Broodje Lekker Anders

Café 908

Philip van der Sar, werkzaam bij Stads-Koffyhuis in Delft heeft woensdag met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd Beste Broodje Lekker Anders gewonnen op de Horecava in Amsterdam. Deze wedstrijd wordt ieder jaar georganiseerd en is bedoeld voor medewerkers van horecabedrijven met een beperking.

Philip van der Sar wint Beste Broodje Lekker Anders
...Philip van der Sar, werkzaam bij Stads-Koffyhuis in Delft, die met zijn broodje ‘Flipse’ de vakwedstrijd Beste Broodje Lekker Anders won. En als afsluiter...

Volgens de jury was de temperatuur van beleg en brood mooi in balans. ‘Hierdoor kwam de smaak van het broodje nog beter tot zijn recht.’ Onder andere de gedroogde tomaten uit Nederland gaven een bijzondere smaak aan de ‘Flipse’ ‘Waardoor dit broodje de absolute nummer een is van deze vakwedstrijd.’

Het winnende broodje

Het winnende broodje ‘Flipse’

Tweede en derde prijs

Dorenda Snippe van De Zoetelaar Ipse de Bruggen uit Den-Haag, werd met haar creatie ‘Rund met Natte voeten’ tweede. Brons ging naar Eline Postma van Dytylschool theehuis t-berg, uit Huizen, met de creatie ‘Broodje Eline’.

Opdracht

Opdracht van de vakwedstrijd Het Beste Broodje Lekker Anders is het ter plaatse bereiden en serveren van vijf identieke broodjes. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding was het stimuleren van gezonde componenten bij het broodje wenselijk. Ook het berekenen van de calorische waarde was hierbij van belang.

Aan de wedstrijd deden elf finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Reageer op dit artikel