nieuws

Tv-show ‘Leven in de Brouwerij’ op zoek naar perfecte bier

Café 11097

In het televisieprogramma Leven in de Brouwerij gaat presentator Kasper van Kooten, samen met vriend en bierliefhebber Patrick Stoof op zoek naar het perfecte bier. Vanaf maandag 30 januari is de reis door heel Nederland, langs diverse brouwerijen te volgens bij de Avro-Tros op NPO 1.

Tv-show ‘Leven in de Brouwerij’ op zoek naar perfecte bier
(c) No Candy

Wat maakt bier perfect? Bierliefhebber Patrick Stoof neemt vriend Kasper van Kooten in hetprogramma Leven in de Brouwerij, vanaf maandag 30 januari, mee in zijn zoektocht naar het antwoord op deze vraag.

Dossier: craftbeer

Liefde voor bier

In hun busje reizen de heren door het land en doen zij inspiratie op bij de top van de Nederlandse bierbrouwers. De tocht van jeugdvrienden Kasper van Kooten en Patrick Stoof  brengt hen langs eeuwenoude familiebedrijven, creatieve start-ups en enthousiaste thuisbrouwers. Allen met één gemeende deler: de liefde voor bier. Welke mout gebruik je? Laat je de gerstekorrels branden of roosteren? En onder welke temperatuur laat je het bier gisten?

Leestip: Crafbeer-revolutie: ‘Weg met dat doodsaaie bier!’

Ultieme bier brouwen

De brouwers vertellen met passie over hun bier, de geschiedenis van hun brouwerij en het geheim van hun brouwproces. Kasper en Patrick proeven er op los en recenseren de bieren van de brouwers. Ondertussen maken zij ijverig aantekeningen, want uiteindelijk gaan ook zij de uitdaging aan: het brouwen van hun eigen bier. De brouwers verzamelen zich op het eind van de reeks voor de ultieme eindproef: hebben Kasper en Patrick het ultieme bier weten te brouwen?

Leestip: bierblogs

Reageer op dit artikel