nieuws

Café Amsterdam gesloten na vondst explosief

Café 1090

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft woensdagavond Café in the City aan het Kleine-Gartmanplantsoen gesloten. Eerder op de dag was een klein explosief gevonden in het pand.

Café Amsterdam gesloten na vondst explosief

Na de vondst van het explosief in Café in the City werd het Kleine-Gartmanplantsoen tijdelijk afgesloten. Het Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het voorwerp onderzocht en ontmanteld en daarna het sein veilig gegeven. Het openbaar vervoer en taxi’s mochten daarna weer over het Kleine-Gartmanplantsoen rijden

Café voor onbepaalde tijd gesloten

Het Kleine-Gartmanplantsoen ligt in de buurt van het grotere Leidseplein. De sluiting van de horecagelegenheid is voor onbepaalde tijd. Het explosief is voor onderzoek meegenomen. De politie heeft wel een idee hoe het voorwerp in het horecapand is terechtgekomen, maar wilde daar in het belang van het onderzoek niets over kwijt.

Lees ook: Snorders bedreigen horecapersoneel Leidseplein

Reageer op dit artikel