nieuws

Den Bosch gaat motorclubs uit horeca weren

Café 1381

Den Bosch gaat als eerste gemeente in Nederland bijeenkomsten van motorclubs zoals No Surrender of Satudarah in de lokale horeca verbieden. De gemeenteraad heeft daarmee dinsdagavond ingestemd.

Den Bosch gaat motorclubs uit horeca weren

Den Bosch heeft op dit moment weinig problemen met leden van zogenoemde Outlaw Motorcycle Gangs. Maar omdat clubhuizen regelmatig worden gesloten vreest de gemeente dat motorclubs op zoek gaan naar alternatieven. Den Bosch wil voorkomen dat ze de horeca gaan gebruiken als verzamelplek.

Het verbod moet exploitanten mogelijkheden bieden om motorclubs buiten de deur te houden. Het idee komt uit Turnhout waar de maatregel al succesvol is toegepast.

Andere steden

Ook in Arnhem wordt opgetreden tegen leden van motorclubs. Leden van de Molukse motorclub Satudarah mogen daar niet langer hun clubkleding op straat in het Arnhemse uitgaansgebied dragen. In de Zwolse horeca was het weren van motorclubs een discussiepunt. ‘Hoe onderscheid je kleding van voetbalsupporters, carnavalsvierders en motorbendes zonder het risico te lopen tegen discriminerend gedrag aan te zitten’, aldus de burgemeester.

 

Reageer op dit artikel