'Minder regels voor bevoorraden binnenstad'

'Minder regels voor bevoorraden binnenstad'

Er moet flink worden gesneden in de vele regels die er nu zijn om de binnenstad te bevoorraden. Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie evofenedex en Thuiswinkel.org pleiten daar donderdag voor.

De brancheorganisaties, waaronder Koninklijke Horeca Nederland, wijzen erop dat al die regels die gelden voor een binnenstad, lastig zijn voor hun planners. Zeker aangezien elke gemeente in de raadszaal weer een andere aanpak heeft bedacht. De organisaties zouden graag zien dat gemeenten dezelfde regels gaan hanteren voor het bevoorraden.

Lees ook: Wet- en regelgeving: wat verandert er in 2017?

Zelfde eisen per binnenstad

Gemeenten zouden ook dezelfde milieu-eisen moeten opstellen voor de vrachtwagens die hun lading moeten afleveren bij ondernemers in de binnenstad. Het wensenlijstje van de brancheorganisaties wordt donderdag overhandigd aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.