nieuws

‘Minder regels voor bevoorraden binnenstad’

Café 3116

Er moet flink worden gesneden in de vele regels die er nu zijn om de binnenstad te bevoorraden. Detailhandel Nederland, Koninklijke Horeca Nederland, Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie evofenedex en Thuiswinkel.org pleiten daar donderdag voor.

‘Minder regels voor bevoorraden binnenstad’

De brancheorganisaties, waaronder Koninklijke Horeca Nederland, wijzen erop dat al die regels die gelden voor een binnenstad, lastig zijn voor hun planners. Zeker aangezien elke gemeente in de raadszaal weer een andere aanpak heeft bedacht. De organisaties zouden graag zien dat gemeenten dezelfde regels gaan hanteren voor het bevoorraden.

Lees ook: Wet- en regelgeving: wat verandert er in 2017?

Zelfde eisen per binnenstad

Gemeenten zouden ook dezelfde milieu-eisen moeten opstellen voor de vrachtwagens die hun lading moeten afleveren bij ondernemers in de binnenstad. Het wensenlijstje van de brancheorganisaties wordt donderdag overhandigd aan de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Reageer op dit artikel