nieuws

Ratebeer: De Molen in top 10 beste brouwerijen ter wereld

Café 6555

Brouwerij De Molen uit Bodegraven behoort volgens het internationale bierproeversplatform RateBeer.com tot de tien beste brouwerijen ter wereld. Op het platform geven ruim 400.000 speciaalbierliefhebbers hun waardering over ruim 26.000 brouwerijen. De Molen is één van de 3 niet-Amerikaanse brouwerijen in de top-10 van het platform uit de Verenigde Staten.

Ratebeer: De Molen in top 10 beste brouwerijen ter wereld
John Brus (links) en Menno Olivier van Brouwerij de Molen. (C) Biermagazine

Ratebeer.com bestaat sinds 2000 en is in de brouwerswereld een gerespecteerde graadmeter voor de waardering van bierproevers voor hun bieren. Het is een internationaal platform met haar basis in de Verenigde Staten. Het merendeel van de brouwers in zowel de top-10 als de top-100 komen dan ook uit dat land. De enige andere Nederlandse brouwer in de lijst is Emelisse uit Kamperland.

Leestip: Blog Peter van der Arend over Borefts bierfestival van De Molen

Top 10

Al sinds haar oprichting staat Brouwerij de Molen in de internationale top honderd. Daarnaast is de brouwerij uit Bodegraven één van de niet-Amerikaanse brouwers in de top 10. De andere twee zijn het Engelse Cloudwater Brew Co en het Deense Evil Twin Brewing.

De complete top-10 beste brouwers:

Hill Farmstead Brewery
Cycle Brewing
Trillium Brewing Company
Cigar City Brewing
Cloudwater Brew Co
Brouwerij de Molen
De Garde Brewing
Three Floyds Brewing Company
Evil Twin Brewing
Other Half Brewing

De Molen

Brouwerij de Molen is in de internationale craft bierwereld bekend om haar collectie craftbieren met stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour en saison. Op dit moment wordt circa 60% van de bieren geëxporteerd naar 40 landen. De brouwerij bestaat sinds 2004 en is begonnen in de historische molen ‘de Arkduif’ te Bodegraven. In deze molen is nu de taproom plus restaurant van de brouwerij gevestigd. De feitelijke brouwerij is verhuisd naar een pand verderop in de straat. Het jaarlijkse bierfestival van de Molen ‘Borefts’ trok afgelopen editie 3500 bezoekers uit 30 landen. Op 22 en 23 september wordt dit festival voor de 9de keer georganiseerd op het terrein van de brouwerij.

Reageer op dit artikel