nieuws

Sluiting Café De Bulldog Maastricht dreigt na inval politie

Café 2861

De Bulldog in Maastricht is op last van de gemeente gesloten na de vondst van een partij harddrugs in het café. Als het aan de gemeente ligt houdt de horecagelegenheid de deuren voor een jaar gesloten.

Sluiting Café De Bulldog Maastricht dreigt na inval politie

De eigenaar van het café in Maastricht is geïnformeerd over die plannen. De exploitant heeft de mogelijkheid daar bezwaar tegen aan te tekenen.

Maatregel

Dagblad De Limburger schrijft dat de maatregel van de gemeente volgt op een drugsvangst bij een inval door de politie op 10 februari. Daarbij werd volgens een politiewoordvoerder de exploitant van het café in Maastricht aangehouden wegens het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. De gemeente spreekt echter van een ‘handelshoeveelheid harddrugs’.

Wet Bibob

De vondst kan ook in de toekomst gevolgen hebben voor de eigenaar van Café De Bulldog vanwege de Wet Bibob, de wet die potentiële horecaondernemers screent op een crimineel verleden.

Wie een horecabedrijf heeft, krijgt naar alle waarschijnlijkheid te maken met de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur, beter bekend als de Wet Bibob. Wanneer je een vergunning aanvraagt, kan de gemeente aan het Bureau Bibob vragen of er bezwaren bestaan tegen het verlenen van die vergunning, bijvoorbeeld doordat het geld wat gebruikt wordt voor de aankoop van het horecabedrijf, een onrechtmatige herkomst heeft.

Lees hier meer over de Wet Bibob en huurovereenkomsten

 

 

Reageer op dit artikel