nieuws

Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur

Café 2146

De Week van het Nederlandse bier staat voor de deur. Van 11 mei tot en met 21 mei vindt het event voor de zesde keer plaats. Tal van activiteiten rondom Nederlands bier worden dan georganiseerd door heel Nederland.

Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur

Horecagelegenheden en brouwerijen die iets willen doen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2017 kunnen hun activiteit aanmelden via de website en kunnen hiermee tevens rekenen op extra promotie.

Traditiegetrouw start de Week met het Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag (11 tot en met 13 mei) waar bezoekers kunnen genieten van meer dan 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 43 brouwerijen. Op 19, 20 en 21 mei wordt de Week afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. In dit weekend openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek.

Week van het Nederlandse Bier

Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: ‘Bier is in Nederland ongekend populair. Zo telt ons land op dit moment meer dan 425 brouwerijen die gezamenlijk vele honderden verschillende bieren brouwen. Dit is ook terug te zien in de horeca waar bier een steeds prominentere plaats op de menukaart inneemt. De Week van het Nederlandse Bier is een mooi moment om de grote variëteit aan smaken en mogelijkheden onder de aandacht te brengen.’

Globaal programma
• 11 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier
• 11 mei t/m 13 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
• 19, 20 en 21 mei: Nederlandse Brouwerijdagen
• Gedurende hele Week: tal van activiteiten door heel het land

Voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Reageer op dit artikel