nieuws

Brouwerij Noordt brouwt jubileumbier Nieuw Rotterdams Café

Café 3670

Ter ere van haar 5-jarig bestaan heeft het Nieuw Rotterdams Café een jubileumbier laten brouwen door de Rotterdamse Brouwerij Noordt: Nieuw Rotterdams Blondje.

Brouwerij Noordt brouwt jubileumbier Nieuw Rotterdams Café

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam, bestaat vijf jaar. Dat wordt al uitgebreid gevierd. Maar het jubileumjaar wordt nu ook nog eens opgeluisterd met een speciaal bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Noordt. Het Nieuw Rotterdams Blondje is ‘fris, blond bier van lage gisting, met volle citrus, fruitige en hoppige smaken’, aldus een trotse Herman Hell.

Brouwerij: vijf soorten lagergist

Herman Hell, NRC, Brouwerij Noordt, Jubileumbier

Herman Hell van Hell’s Kitchen Horeca Groep waar NRCafé onder valt.

Hell, de man achter de Hell’s Kitchen Horecagroep, heeft vijf horecazaken, waarvan drie in Rotterdam: Sijf, Café van Zanten en dus Nieuw Rotterdams Café. En voor de verjaardag van die laatste wordt er bij Brouwerij Noordt, ook gesitueerd in de Havenstad, Nieuw Rotterdams Blondje gebrouwen. Hell: ‘Uit vijf soorten lagergist is 1 reincultuur geoogst, wat het blonde bier de zuivere moutsmaak geeft.’ Nieuw Rotterdams Blondje is sinds een week verkrijgbaar en exclusief bij Nieuw Rotterdams Café.

Café Top 100

Hell’s Kitchen Horeca Groep bestaat uit vijf horecazaken. Naast de Rotterdamse cafés Van Zanten, Sijf en NRC zijn dat twee filialen van De Hofnar. In Scheveningen en in Vlaardingen. De Zowel Van Zanten als NRC en Sijf staan in de Café Top 100. Het Nieuw Rotterdams Café won in 2015 ook de Gouden Apenstaart voor beste online beleid.

 

Reageer op dit artikel