nieuws

Esther Maasdam is beste cuptaster van Nederland 2017

Café 2556

Dat ze een killer latte art schonk wisten we al, maar freelance barista Esther Maasdam is ook zeer bedreven in het cuppen (proeven) van koffie. Ze won op Amsterdam Coffee Festival het Dutch Cuptasters Championship 2017.

Esther Maasdam is beste cuptaster van Nederland 2017

Maasdam nam het op tegen 19 andere cuppers. Bij het cuptasten proeven de deelnemers in de eerste ronde acht sets van drie kopjes koffie, zogeheten ‘triangles’. Elke triangle bestaat uit twee identieke koffies en één afwijkende. Deelnemers moeten in elke triangle de afwijkende aanwijzen. Elke goede triangle is een punt.

De best scorenden gaan door naar de halve finale en daarna de finale, waarbij de verschillen binnen de triangles steeds kleiner worden. Bij gelijke scores weegt de tijd mee: hoe sneller hoe beter. Elke ronde duurt 8 minuten, dus tijdsdruk en spektakel bij de 32 deelnemers. Vorig jaar won Frans van den Berg van BaristaBrothers.

Reageer op dit artikel