nieuws

Inschrijving Terras Top 100 2017 nog één week geopend

Café 7493

Wie mee wil doen aan de Terras Top 100 2017, heeft nog één week om z’n zaak in te schrijven. Zaterdag 1 april sluit de inschrijving en gaan de mystery guests van Mystery Review op pad om de eerste ronde te jureren. Deze editie van de Terras Top 100 is overig een heuse jubileum-editie.

Inschrijving Terras Top 100 2017 nog één week geopend

Als de Terras Top 100 2017 bekendgemaakt wordt, zal dat de tiende keer zijn dat de lijst met beste terrassen gepubliceerd wordt. In 2008 is het initiatief van Misset Horeca gestart en sinds die tijd hebben acht terrassen zich tot beste van Nederland mogen kronen. De edities in 2009 en 2013 kende eenzelfde winnaar: De Boterlap uit Harderwijk.

Schrijf je hier in voor de Terras Top 100 2017

Wie mogen meedoen?

Een terras mag zich inschrijven voor de Terras Top 100 als het aan vier criteria voldoet: de capaciteit is minimaal 30 stoelen, het terras is vrij toegankelijk (dus niet op een pretpark waar entree betaald dient te worden), er vindt bediening aan tafel plaats en in het hoogseizoen is het minimaal vijf dagen per week geopend. Terrassen die niet aan alle criteria voldoen, mogen zich wel inschrijven en krijgen ook een rapportages van de bezoeken, maar dingen niet mee naar een plek in de top-100.

Leestip: ‘Volle bak en omzetstijging na winst Terras Top 100’

Eerste ronde: mystery guests

Ook dit jaar gaan de mystery guests van Mystery Review weer op pad om de eerste ronde uit te voeren. Zij zullen alle terrassen, onaangekondigd en anoniem

Mystery visitor Terras Top 100

Carlo van den Berg, tijdens de Terras Top 100 2015, met presentator Dennis Weening.

bezoeken. Elk terras wordt op tientallen punten beoordeeld en gerapporteerd. Lees hier het interview met Carlo van den Berg, directeur bij Mystery Review, om meer te weten te komen over het bedrijf dat de bezoeken uitvoert, hoe dat gedaan wordt en wie de terrassen bezoeken.

Leestip: Media duiken massaal op Terras Top 100

Twee ronde: vakjury

Bedrijven die de tweede ronde halen, de 125 best scorende uit de eerste ronde, die krijgen een vakjurylid op bezoek. Ook dit bezoek is onaangekondigd  en anoniem, maar wordt uitgevoerd door iemand die zijn of haar sporen de afgelopen jaren in de horeca verdient heeft en dus jureert door de ogen van een professional. Dat zijn onder meer oud-winnaars van de Terras Top 100, horecajournalisten, ondernemers en adviseurs. Lees hier het artikel waar de vakjury op let.

Leestip: De jury van de Terras Top 100, wie zijn dat?

Definitieve eindscore

De bezoeken uit de eerste ronde tellen voor 20 procent mee, die uit de tweede ronde voor 80 procent. Op basis van die score ontstaat een top-100. De Hoofdjury van de Terras Top 100 gaat die bovenste vijf à zes (afhankelijk van de score), nogmaals bezoeken. Dit bezoek is aangekondigd en behelst een gesprek met de ondernemer. Hierin kan hij of zij vertellen over de zaak, de visie op ondernemen, personeelsbeleid, productkeuze en alles dat verder ter sprake komt. Ook wordt er een kijkje voor- en achter de schermen genomen. Op basis van deze bezoeken stelt de hoofdjury de definitieve top van de lijst opnieuw vast.

Leestip: Waarom meedoen aan de Terras Top 100?

Bekendmaking en rapportages

De definitieve lijst van de Terras Top 100 2017 wordt maandag 3 juli bekendgemaakt bij de winnaar van het afgelopen jaar, Het Hoohuis in Roosendaal. Tijdens Terras Top 100een feestelijk evenement wordt de lijst van 100 tot 1 onthuld en zullen ook de Publieksprijs uitgereikt worden, De Parel bekendgemaakt worden, de Provinciewinnaars, en uiteraard de nieuwe nummer 1. De dag na het evenement worden alle rapportages verstuurd en kunnen bedrijven inzien hoe ze beoordeelt zijn, wat ze goed doen, wat beter kan en kunnen ze ermee aan de slag.

Schrijf je hier in voor de Terras Top 100 2017

Reageer op dit artikel