nieuws

Koffie met wijnsmaak gelanceerd door Amerikaans café

Café 6461

Het Amerikaanse café Molinari maakt haar eigen koffies waaronder één heel bijzondere. Een wijn infused koffie. Deze is inmiddels zo populair dat de bonen totaal uitverkocht zijn. Eind maart worden nieuwe partijen uitgeleverd.

Koffie met wijnsmaak gelanceerd door Amerikaans café

Rick Molinari is samen met lokale wijnleveranciers en koffiespecialisten 2,5 jaar bezig geweest om tot een goed eindresultaat te komen. Hoewel de voorraad koffiebonen met wijn nu op is, kun je al wel vast bestellen.  Molinari ‘weekt’ de koffiebonen in een lokale rode wijn – speciaal voor hem gemaakt – vervolgens worden de bonen zorgvuldig gedroogd en met de hand geroosterd in kleine batches. Details van het proces maakt de koffiebrander niet bekend.

Het café zegt dat deze wijnkoffie zowel warm als koud (na het zetten afkoelen in de koelkast) te drinken is. Daarnaast luidt het advies om voor het zetten van deze koffie gefilterd water of water uit de fles te gebruiken en te werken met de French Press (cafetière). Alternatieve methode: filterkoffie. koffiebonen

De koffiebonen zijn op de markt onder de naam Molinari Private Reserve. Het eindresultaat smaakt naar wijn, maar bevat geen alcohol. ‘Het is koffie, vooral koffie, die subtiel ruikt naar wijn met een vleugje bosbes,’ aldus Rick Molinari.

Reageer op dit artikel