nieuws

Parijs krijgt met 24-uursvergunning eerste ‘dag- en nachtclub’

Café 2901

De club Concrete Paris heeft als eerste Franse muziektent een 24 uursvergunning gekregen. De club vlakbij het gare de Lyon hoeft op basis van de nieuwe vergunning zijn deuren niet meer te sluiten.

Parijs krijgt met 24-uursvergunning eerste ‘dag- en nachtclub’

Het heeft anderhalf jaar van onderhandelingen gekost om het zover te krijgen, maar alle partijen zijn tevreden. Frédéric Hocquard die bij de gemeente over het nachtelijke uitgaansleven gaat, noemde de 24 uursvergunning een nieuwe stap in ‘de ontwikkeling van het nachtelijk toerisme’.

Constant Concrete Paris

In de Concrete is blijdschap over het wegvallen van de bureaucratische verplichting ’s nachts enige tijd dicht te moeten. Het was een irritante onderbreking van het feest voor de nachtbrakers in de club. Dat hoeft nu niet meer. Concrete heeft bijvoorbeeld al een evenement aangekondigd dat zaterdag om 22.00 uur begint en nonstop doorgaat tot maandagochtend.

Lees ook: De populairste uitgaansgelegenheden van 2016

In verschillende gemeenten in Nederland werden afgelopen tijd testen gedaan met vrije openingstijden in de horeca op de vrijdag en de zaterdag. In Amsterdam loopt een 3-jarige pilot die moet leiden tot een gastvrijer en veiliger uitgaansgebied.

In Nederland groeit het aantal discotheken ook weer.  ‘Mensen hebben weer behoefte om met elkaar er op uit te gaan’, aldus Rob en Marco Peek die recent de deuren weer openden van discotheek Brothers in Bunnik. Het aantal discotheken slonk flink de afgelopen jaren. Het rookverbod, de verhoogde alcoholgrens en de concurrentie van festivals deden veel clubs de das om. Nu de economie weer is aangetrokken, openen meer clubs weer de deuren.

>>Meer nieuws over discotheken

Reageer op dit artikel