nieuws

Petitie strandpaviljoens Scheveningen voor schoner strand

Café 4878

Drie strandpaviljoens in Scheveningen zijn een petitie gestart voor een schoner strand in de badplaats. ‘Het gaat vooral om bewustwording bij mensen dat het een kleine moeite is om je eigen afval na een dag strandplezier even op te ruimen.’

Petitie strandpaviljoens Scheveningen voor schoner strand

Het is de strandrestaurants De Waterreus, Werelds en De Blue Lagoon een doorn in het oog: een vies strand. Zeker na een mooie zomerdag kan het strand bezaaid liggen met blikjes, stukken speelgoed, plastic, luiers, sigarettenpeuken en verdwaalde patatbakjes. Dat moet anders vinden de ondernemers. Daarom starten ze een petitie onder de naam ‘Houd het Scheveningse strand schoon’

Lees ook: 25 miljoen voor opknapbeurt boulevard Scheveningen

Prullenbakken Scheveningen strategisch plaatsen

‘Het gaat vooral om bewustwording bij mensen dat het een kleine moeite is om je eigen afval na een dag strandplezier even op te ruimen’, zegt initiatiefnemer Peter ScheveningenLudovici. De ondernemer van strandrestaurant Werelds stelt ook dat de prullenbakken, die door de gemeente worden geplaatst, strategischer neergezet moeten worden. ‘Die moeten staan waar veel mensen zijn, dus bij de opgangen van het strand, bij trampunten en niet in één rechte lijn, zoals het nu gebeurd.’

Onderwijs en uitdelen strandzakken

Zelf willen we als strandpaviljoens dit seizoen met de nodige acties komen om er bij mensen op aandringen om samen het strand schoon te houden. Ludovici: ‘Dat kan bijvoorbeeld door het uitdelen van afvalzakken en -in samenwerking met het onderwijs- het geven van lessen aan basisscholen waarin geleerd wordt dat opruimen een vanzelfsprekendheid is.’

Petitie Houd het Scheveningse strand schoon

 

Reageer op dit artikel