nieuws

Portugese koffieketen Nata Lisboa opent in Amsterdam

Café 6440

Portugal heeft een rijke koffiecultuur, waarbij sterke zwarte koffie vergezeld gaat door zoete pasteitjes: pastel de nata. Die combinatie brengt de van oorsprong Portugese koffieketen Nata Lisboa nu naar Amsterdam.

Portugese koffieketen Nata Lisboa opent in Amsterdam

Nata Lisboa begon in 2012 in Lissabon, en breidde na bewezen succes al snel uit, ook over de landsgrenzen. De koffieketen heeft, middels franchising, vestigingen in heel Europa en zelfs tot Tokyo en Hongkong aan toe.

Op de menukaart van Nata Lisboa staan naast stevige Portugese koffie en uiteraard de beroemde pastel de nata meer Portugese specialiteiten, zoals de pao com chouriço (warm broodje met chorizo) en pastel de bacalhau (stokvispasteitje).

Leestip: alles over koffie

Voor de inrichting en de vormgeving heeft de koffiebar zich laten inspireren door het Amsterdamse gevoel voor design. Het resultaat is een open en lichte ruimte, met hier een daar een zomergele tint die hint naar de kleuren van pastel de nata, de huiskleur van de keten.

Crowdfunding

De Amsterdamse vestiging van koffieketen Nata Lisboa wordt gerund door José en Bibiene Cruz. Amsterdammers met, zoals de achternaam al doet vermoeden, een Portugese afkomst. Ze hebben de vestiging middels crowdfunding gerealiseerd, en openen op 9 maart 2016 de deuren.

Reageer op dit artikel