nieuws

Rotterdammers winnen allereerste wedstrijd Coffee Mixologist

Café 3812

Barista Rita Balrak van koffiebar Noc Noc in Rotterdam en mixologist Sven Brokhaar van cocktailbar The Stirr in Rotterdam hebben de allereerste wedstrijd Coffee Mixologist gewonnen. De twee maakten op Amsterdam Coffee Festival de beste koffiecocktail.

Rotterdammers winnen allereerste wedstrijd Coffee Mixologist
FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

De finalestrijd was een spannend Rotterdams onderonsje. Balrak en Brokhaar wonnen het uiteindelijk met 0,5 punt verschil van barista Rob Clarijs van De Zeeuwse Branding en mixologist Alberto Matallana van Barrelproof.

Het deelnemersveld was met teams uit heel Europa en zelfs de VS en Canada behoorlijk internationaal. Coffee Mixologist is een nieuwe wedstrijd die zijn primeur beleefde op Amsterdam Coffee Festival.

Teams van een barista en een mixologist presenteren hun ultieme koffiecocktail. Daarna strijden de teams één op één in rondes met ingrediënten uit een mystery box, waarbij steeds één team doorgaat naar de volgende ronde. Creativiteit maar ook persoonlijkheid spelen een cruciale rol.

In de finale presenteerden beide teams een ‘freestyle’ cocktail uit de mystery box en nogmaals hun signature drink.

Elk team maakte een filmpje bij hun inschrijving. Bekijk hier het filmpje van de winnaars of op deze pagina alle filmpjes van de deelnemers.

Reageer op dit artikel