nieuws

Two Chefs Brewing opent grootste microbrouwerij Amsterdam

Café 3695

 Two Chefs Brewing opent donderdag 13 april haar nieuwe brouwerij in Amsterdam. Met twaalf vergistingstanks en een eigen bottellijn is Two Chefs Brewing nu de grootste microbrouwerij van Amsterdam. 

Two Chefs Brewing opent grootste microbrouwerij Amsterdam

Mede dankzij een crowdfunding campagne in 2016 hebben de twee voormalige chefs in Amsterdam een nieuwe brouwerij gebouwd. Zo maken ze de stap van contractbrouwen naar zelf brouwen. De brouwerij beslaat een ruimte van 1600m2 en beschikt over een vier-vat brouwhuis, twaalf vergistingstanks en een eigen bottellijn. Zo kunnen de chefs het brouwen en bottelen geheel naar eigen hand zetten.

Chefs beginnen brouwerij

Two Chefs Brewing is in 2013 opgericht door Sanne Slijper en Martijn Disseldorp. Twee voormalige chefs die ooit begonnen met het brouwen van bier in hun eigen keuken. Een paar jaar later zijn zij gegroeid tot een echt bedrijf en openen nu de grootste microbrouwerij van Amsterdam. Ook staan de brouwers bekend om de mooi ontworpen etiketten op de flessen.

Bier met culinaire tint

Het chefsbestaan is het duo niet helemaal vergeten. Zo kijken zij met een koksmuts op naar het brouwen van bier. Daardoor zit er in elk bier van Two Chefs Brewing Brouwerij Two Chefs Brewing 1ingrediënten die ook vaak gebruikt worden in de keuken. Door deze manier van brouwen hebben al bieren weten te brouwen als een Pale Ale met citroengras genaamd de Funky Falcon en een witbier, de White Mamba met limoenblad, kardemom en korianderzaad

120 recepten

In totaal hebben de chefs tot nu toe al meer dan 120 recepten gebrouwen. In hun vaste selectie zit er naast de Funky Falcon en de White Mamba een IPA genaamd Green Bullet, een Porter bekend als Howling Wolf en een Imperial Stout genaamd Dirty Katarina. Naast deze vijf zijn er ook nog een aantal (seizoens)specials. Inmiddels zit er in een aantal tanks ook alweer nieuwe brouwsels en dankzij de eigen brouwketel kunnen de chefs ook weer volop experimenteren met nieuwe recepten.

Team uitgegroeid tot 12 medewerkers

Voor de opening en de investeerders van de crowdfunding campagne is er een Brouwerij Two Chefs Brewing 1speciale Pale Ale met twee soorten thee gemaakt. Ook achter de schermen van de Amsterdamse brouwerij wordt er zeker niet stil gezeten. Het team is inmiddels uitgegroeid tot zo’n 12 man en samen gaan zij ervoor dat iedereen overal hun bieren kan proeven.

Reageer op dit artikel