nieuws

Dutch Beer Challenge: weer goud Château Neubourg

Café 2813

Gulpener’s Château Neubourg is voor het derde jaar op rij gehuldigd met een gouden medaille tijdens de Dutch Beer Challenge. Directeur Jan-Paul Rutten is trots: ‘Wij zijn de enige brouwer die van pils een speciaalbier weet te maken.’

Dutch Beer Challenge: weer goud Château Neubourg

De Dutch Beer Challenge beleefde zijn derde editie. Niet minder dan 297 Nederlandse speciaalbieren werden aangemeld voor deze wedstrijd. Een jury met bierdeskundigen uit binnen- en buitenland  heeft de bieren middels een blind proeverij beoordeeld. Château Neubourg won, voor de derde keer op rij, goud in de categorie Pilsners.

‘Behoren tot kwalitatieve top’

Jan-Paul Rutten, directeur van de Gulpener Bierbrouwerij is trot. ‘Gulpener is de enige brouwer die van pils een speciaalbier weet te maken. Deze prijs betekent ontzettend veel voor ons. We zijn ongelooflijk trots dat we voor het derde jaar achtereen Goud hebben gewonnen met Château Neubourg. Het bevestigd ons in het gevoel dat onze kwalitatieve bieren tot de top behoren.’

Gulpener Château Neubourg

Château Neubourg, met de kenmerkende blauwe fles, werd in de jaren ‘90 geïntroduceerd naar een idee van toenmalig directeur Paul Rutten. Hij wilde een superieur pils introduceren dat het elan, de uitstraling en Gulpener Chateau Neubourgvooral de smaak van een speciaal bier had. Gulpener omschrijft haar Château Neubourg als een superieur pilsner met een edele bitterheid. ‘Naar grote hoogte getild door een geraffineerde combinatie van fijne kruiden-, bloesem- en fruittonen, zuren en een aromatische gerststructuur. Gebrouwen met grondstoffen uit de eigen regio.’

Smaakprijzen

Gulpener Château Neubourg is een van de 16 speciaalbieren van de Gulpener Bierbrouwerij. In 2013 won dit bier al een bronzen award tijdens de European Beer Star en in 2015 én in 2016 goud bij de Dutch Beer Challenge.

Reageer op dit artikel