nieuws

News Café Groningen na 20 jaar volledig gerenoveerd

Café 1644

Het News Café in Groningen heeft na 20 jaar een complete renovatie ondergaan. De ‘tropical deco-stijl’ is ingeruild voor een tijdlozer ‘New York-achtige uistraling’ en ook op het gebied van eten zijn er culinaire ambities.

News Café Groningen na 20 jaar volledig gerenoveerd
(c) StappenGroningen.nl

Het News Café in Groningen heeft de afgelopen 10 weken gefaseerd de verbouwing ondergaan. Op de begane grond en de eerste verdieping is, op enkele vloerdelen na, alles eruit gesloopt en opnieuw ingericht. Het oorspronkelijke interieur en concept was sterk geïnspireerd op de tropical deco style van South Miami beach. Het huidige concept is volgens de eigenaren ‘meer New York dan Miami’.

Grandcafé Groningen

Een open zaak waar de dominante bar in de linkervleugel plaats heeft gemaakt voor een kleinere bar en zeven tafels zodat de zaak nu ruimtelijk veel beter tot zijn

News Cafe Groningen

(c) StappenGroningen.nl

recht komt en er word ingespeeld aan de behoefte van de gasten voor zitplaatsen. Er heerst hier nu een meer grand cafe sfeer dan voorheen. Terwijl tegelijkertijd bij de bar aan de voorzijde de drank beleving sterk geconcentreerd is en er een meer café-achtige sfeer gecreëerd is.

Lunch en borrel

De eerste verdieping heeft een loungerestaurant-sfeer, visueel verbonden met de begane grond met een speciaal ontworpen lichtelement. Gasten kunnen hier overdag terecht voor lunch en borrel, ’s avonds voor diner en op de weekend dagen ook voor een cocktail of een glas wijn. Volgens de ontwerpers ‘eigentijds, chique, kosmopolitisch. Weliswaar allemaal nieuw en anders maar onmiskenbaar News Café. Met een grootstedelijke karakter in onze fijne provincie stad Groningen.

Bert Breuker nieuwe chef

Ook op culinair gebied heeft het News Café de ambitie om te groeien. Daarvoor is senior chef Bert Breuker aangetrokken. Breuker heeft zijn sporen verdiend in alle

News Cafe Groningen

(c) StappenGroningen.nl

segmenten van de Horeca, van luxe restaurants tot strandpaviljoen, van hotel tot catering. Bert stroomlijnt al onze keuken processen en gaat nadrukkelijk zijn stempel zetten op het diner bij het News cafe.

Reageer op dit artikel