nieuws

‘Sustainability’ thema Diageo Bartender of the Year 2017

Café 1560

Sustainable Cocktails vormen de uitdaging voor de tien finalisten van de Diageo Dutch World Class Bartender of the Year 2017. De finale vindt woensdag 29 mei plaats in W Hotel Amsterdam. De winnaar vertegenwoordigt Nederland in de wereldfinale, in augustus in Mexico.

‘Sustainability’ thema Diageo Bartender of the Year 2017
(c) Ming Chao

De finaledag vindt woensdag 29 mei plaats in het W Hotel Amsterdam, waar de tien finalisten op de proef worden gesteld aan de hand van een drietal opdrachten, zoals ‘The Thinking Drinker Challenge’, waarbij blind moet worden geproefd en ‘The Liquid Mastery Challenge’, een kennistest van 50 vragen. Hierna zullen vier finalisten overblijven en zij krijgen tijdens de ‘Need for speed Challenge’ de opdracht om zo veel mogelijk hoogwaardige cocktails te bereiden. Met uiteindelijk doel: Kevin Kroon opvolgen als Ducht World Class Bartender.

Thema Sustainability

Het thema van dit jaar is ‘Sustainability’ waarvoor de tien deelnemers hun ‘signature’ cocktail presenteren die inhaken op de sustainability trends van dit moment. Met de cocktail vertellen de finalisten hun eigen persoonlijke visie op sustainability, waarbij ze gebruik kunnen maken van allerlei elementen zoals gerecycelde en eco-friendly producten, food leftovers, biologische ingrediënten en accessoires, thuisgekweekt fruit en groenten en vervangende alternatieven voor ijs, papier en plastic.

Lees ook: Kevin Kroon namens Nederland op WK Bartending Miami

Winnende Bartender naar Mexico-stad

Alle World Class cocktails worden beoordeeld op techniek, presentatie, creativiteit, smaak en balans. De jury beslist uiteindelijk welke twee finalisten over all het beste hebben gescoord. Zij gaan later op de dag de strijd om de titel met elkaar aan met hun ‘signature serve’. De finalisten, in alfabetische volgorde zijn:

Alberto Matallana – DR. – Rotterdam
Cristiano Del Lungo – W Lounge – Amsterdam
Daryl Lieuw-On – NY Basement – Rotterdam
Dyon Seedorf – George Cocktailbar – Rotterdam
Marcus Shockley – The Duchess – Amsterdam
Nikolas Vlamos – W Lounge – Amsterdam
Rogier de Haan – Mr. Mofongo – Groningen
Tim Lefevre – Regular & Jack – Amsterdam
Timo Stemerdink – Bar C – Amsterdam
Vincent Nouws – Supperclub – Amsterdam

Bartender Finalisten 2017

(c) Gino van Meenen

De winnaar zal zich niet alleen een jaar lang Dutch World Class Bartender of the Year mogen noemen, ook kwalificeert hij zich voor de Global Finals, die plaatsvinden in Mexico-Stad van 21 tot 24 augustus.

Reageer op dit artikel