nieuws

Week van het Nederlandse Bier: 80 bieractiviteiten in Nederland

Café 1682

Door heel Nederland worden tijdens de Week van het Nederlands Bier tal van bier-activiteiten georganiseerd door onder andere horecagelegenheden en brouwerijen. Van 11 tot en met 21 mei kan men in alle provincies de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens workshops, proeverijen, bierwandelingen, rondleidingen in brouwerijen en bierdiners.

Week van het Nederlandse Bier: 80 bieractiviteiten in Nederland

De Week van het Nederlandse Bier wordt op 11 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag. Het wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 19 tot en met 21 mei. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Iedere organisatie kan aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier door een bier-gerelateerde activiteit te organiseren. Voor een overzicht van alle ruim 80 activiteiten en meer informatie over deelname Weekvanhetnederlandsebier.nl

Bierland

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: ‘Er gebeurt momenteel zoveel in bierland. Er zijn tal van mooie bieren en interessante brouwerijen. Jaarlijks komen er daar steeds meer bij. We laten de consument deze veelzijdigheid ervaren tijdens de Week van het Nederlandse Bier. Organisaties die ook een activiteit willen organiseren kunnen zich hier aanmelden.

De Week van het Nederlandse Bier

biertapDe Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd. Dit met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. 

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Craft, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&cO, Bierburo, Bier magazine en Bier Consumenten vereniging Pint.

Reageer op dit artikel