nieuws

1.400 m2 horeca in toekomstig Fashion Outlet Zevenaar

Café 1253

De gemeente en de Ontwikkelingscombinatie FOZ, ondertekenen op 11 mei de koop- en realisatieovereenkomst voor de Fashion Outlet Zevenaar die naar verwachting in 2021 de deuren gaat openen. De outlet bestaat uit 15.000 m2 winkeloppervlakte en 1.400 m2 horeca.

1.400 m2 horeca in toekomstig Fashion Outlet Zevenaar

Naast het ondertekenen van de koop- en realisatieovereenkomst, ondertekenen de partijen op 11 mei ook een convenant waarin afspraken zijn vastgelegd over hoe dit nieuwe winkel- en horecagebied een positief effect kan hebben op het centrum van Zevenaar en de regio. Hiervoor werkt de Ontwikkelingscombinatie FOZ nauw samen met lokale ondernemersverenigingen, zoals de Zevenaarse ondernemersvereniging AOZ en Lindus, en het regionaal bureau voor toerisme RBT KAN.
Concreet wordt er in de outlet een informatiecentrum ingericht waar de betrokken partijen de mogelijkheid krijgen om reclame te maken voor de regio en de binnenstad. Dit gaat veel verder dan een brochurewand voor foldertjes. Het streven is om op een actieve manier mensen een beleving te laten ervaren waardoor ze werkelijk worden gestimuleerd om ook het gebied buiten de outlet te bezoeken. Te denken valt aan mini-exposities van musea en galeries én presentaties van lokale of regionale activiteiten. Hiermee wordt een verbeterslag verwacht voor de relatie tussen de binnenstad en de outlet zodat die elkaar versterken. Het is voor het eerst dat een outlet op deze manier werkt aan die relatie.

Ligging

Kees Woltering, CEO van STABLE International, is positief verrast door de aandacht die het project nu al krijgt: ‘Er is buitengewoon veel interesse van zowel nationale als internationale partijen om ruimtes in de outlet te huren. Dat geeft wel aan dat het een gewild project is.’
De verklaring hiervoor ziet Woltering in de centrale positie van Zevenaar. ‘Zevenaar is perfect gelegen aan de snelwegen. Zeker nu de A15 wordt doorgetrokken, is de outlet vanuit alle delen van Nederland goed bereikbaar. Daarnaast ligt Zevenaar dichtbij Duitsland en bij hen is er nóg meer interesse voor outlet shopping dan al bij de Nederlanders heerst.’ STABLE verwacht zo’n 1 miljoen bezoekers voor de Fashion Outlet Zevenaar in het eerste jaar.

Omstreden

De provincie Gelderland maakte bij de Raad van State bezwaar tegen de komst van de outlet, maar de hoogste bestuursrechter verklaarde de klachten ongegrond. De klagers vreesden onder meer voor leegstand in andere winkelgebieden in de regio. De Raad van State is hier niet bang voor, omdat uit onderzoek van de gemeente Zevenaar blijkt dat er voldoende ruimte is in de markt.

Reageer op dit artikel