nieuws

Bierbrouwer The Flying Dutchman naar Nederland

Café 1942

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company zet voet op Nederlandse bodem. Eigenaar Ronald de Waal keert definitief terug naar zijn roots: de Lage Landen. De brouwer heeft de afgelopen jaren inspiratie opgedaan tijdens zijn verblijf in Finland en tijdens zijn reis door Zuid-Europa en Noord-Afrika. Alle indrukken en inspiratie zijn verwerkt in een lijn speciaalbieren, die vanaf nu in Nederland verkrijgbaar zijn.

Bierbrouwer The Flying Dutchman naar Nederland

The Flying Dutchman Nomad Brewing is een bijzondere brouwerij, vindt eigenaar en bierbrouwer Ronald de Waal. ‘Wij brouwen onze bieren in de ketels van andere brouwerijen. Vandaar ook dat wij ons nomad brewers noemen. Wij houden van reizen en elke keer als we ergens te gast zijn leren we nieuwe dingen.’

Bierbrouwer en importeur

Ronald de Waal begon zijn carrière als bierbrouwer bij De Raaf in Nijmegen. Hij vervolgde zijn loopbaan in Finland, waar hij als ondernemer succesvol was als bierimporteur. In 2008 verkoopt hij zijn firma voor ‘meerdere miljoenen’, zo vertelt hij in het Financieele Dagblad. Hierna maakt hij een lange reis waarin hij tot de conclusie kwam dat bierbrouwen in zijn genen zit. Hij startte The Flying Dutchman Nomad Brewing Company.

Flower Power als inspiratiebron

De Waal haalt zijn inspiratie van over de hele wereld. en uit de Flower Power-periode. ‘Harmonie en vrede zijn pijlers in mijn leven net als de natuur. Voor mijn bieren gebruik ik veel meer dan alleen de basisingrediënten water, mout, gist en hop. Met kruiden, specerijen en The-Flying-Dutchman-Ronald-de-Waal-Bierbrouwerbloemen creëer ik een uniek smaakpallet, waarbij alles draait om de balans in het bier.’ De bierbrouwer laat die hippie-invloeden ook terugkeren in de namen van zijn. Onder meer de IPA, die voluit de Tree Hugging, Wood Chopping, Mother Nature Loving IPA heet, en de Flip Flopped, White Socked Strong Hopped IPA.

Laag alcoholpercentage

Beide IPA’s liggen ook bij supermarktketen Albert Heijn in de schappen. Het totale gamma van The Flying Dutchman Nomad Brewing bestaat op dit moment uit dertien verschillende speciaalbieren. Waarbij opvalt dat de meeste bieren een laag alcoholpercentage hebben. Iets dat voortkomt uit het feit dat in Finland alle drank boven de 4,7% alleen in zogenaamde staatsgecontroleerde winkels verkocht mag worden.

Reageer op dit artikel